Menu
Město Hluk

Krojovaný ples se blíží - vypukne už v neděli

Pozvánka na krojovanou zábavu

Nezapomeňte a napište si do kalendáře - už v neděli 23. března se večer můžete účastnit zajímavé krojované zábavy na tvrzi.

Pro Hluk to bude velký svátek. Na nedělní večer je na tvrz naplánována Velikonoční krojovaná zábava, která bude mít opravdu reprezentativní zastoupení.

 

Vyhrávat budou domácí kapely (dechová hudba Šarovec a cimbálová muzika Babica), vystoupí hlucké děti ze souboru Hluboček, také moderování bude v rukou domácích (jména dvou žen ponechávám jako tajemství).

 

Hlavními hosty ale bude jízda králů, konkrétně nový hlucký král i se svou velkou družinou. Vítanými hosty rovněz budou dřívější králové, ten nejstarší jel jízdu králů v roce 1945!

 

Domácí i přespolní se tak budou moci přesvědčit, že Hlučané mají být na co hrdí, vždyť jen samotná jízda králů se jezdí v Hluku už několik století.

 

A ještě jedna pozvánka: Nezapomeňte ani na košt slivovice, který začne na tvrzi už v neděli dopoledne. Vzorků se sešlo hodně, konkurence byla velmi vyrovnaná (jak jsme tady na stránkách informovali už dříve) a vítězové hodně dobří! 

 

RB (602 433 970)

 

Nakonec bych rád přidal jednu "provozní" poznámku. Královskou družinu prosí organizátoři o dřívější příchod, protože nejpozději v půl sedmé začne na tvrzi fotografování všech jezdců i krále.

Datum vložení: 5. 12. 2016 14:24
Datum poslední aktualizace: 17. 1. 2017 3:47
Hluk Město Hluk

nahoru